УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Уважаеми клиенти,

От тази страница вие ще научите:

I. Как да поръчате стоки и как ще ги получите?

II. Как да платите при on-line покупка от www.electron.bg ?

III. Как да купите на кредит?

IV. Как да направите рекламация на поръчана и доставена стока?

V. Как да се регистрирате?

VI. Как да публикувате обяви в раздела “ВТОРА УПОТРЕБА”?

VII. Как да ни задавате всевъзможни въпроси свързани с областта на електрониката?

VIII. Ограничения при ползване на www.electron.bg .

 

I. Как да поръчате стоки и как ще ги получите?

| нагоре |

1. Как да поръчате стоки?

www.electron.bg е търговски-информационен сайт със специализирана насоченост потребителска електроника. Той съдържа оферти за стоки, които са класифицирани по различни характеристики. Тези оферти съдържат основна информация и снимки на съответните стоки, както и цена за тях с вкючено ДДС. Цената във всяка оферта се отнася за указаното в офертата количество и не включва цена за доставка. Цените за доставка се изчисляват автоматично при поръчка на стока, като се визуализират и също включват ДДС. Поръчката на дадена стока става чрез натискане на бутона “КУПИ!” в нейната оферта. Действието представлява свободно изразяване на воля, което обвързва със силата на договора клиента от една страна, който се съгласява с тези ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ на www.electron.bg и от друга www.electron.bg, отговарящо на описаните в настоящия документ условия и съотвестващо на правилата на ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/. При поръчката или преди това клиентът се регистрира в www.electron.bg, където задължително посочва точен адрес и телефон, на който е възможно да се установи връзка с него в срока за доставка. Посочването на неверни данни при регистрацията прави поръчката невалидна и не обвързва с нищо www.electron.bg . След получаване на поръчката, до един работен ден се извършва проверка на посочения телефон за валидността й чрез потвърждаване на поръчката и адреса, на който да бъде доставена стоката.

2. Как ще получите поръчаните стоки?

Доставка и доставка във фиксиран период от един час.

Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес в работни дни от 9.30 до 18.00ч, за големи населени места и събота от 9.30 до 14.00 часа. Приемането става от клиента или трето лице от негово име, което лице трябва предварително да бъде посочено от клиента, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока и/или заплати разходите по доставката, както и цената на стоката по указаните начини на плащане. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Поръчката на клиента се доставя нормално в срок от:

    2.1. 1-2 работни дни след деня на потвърждение на поръчка*, за следните населени места, попадащи в “Зона 0” и “Зона 1”, понастоящем над 40 локации: Асеновград, Благоевград, Бургас и крайни квартали, Бяла, Варна без крайни квартали(но включително кв. Аспарухово и Островна зона), В.Търново, Видин, Враца, Г.Оряховица, Габрово, Димитровград, Дупница, Добрич, Златица, Ихтиман, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лясковец, Мездра, Монтана, Поморие, Севлиево, Силистра, Смолян, Троян, Чирпан, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив и крайни квартали, Разград, Русе и крайни квартали, Сандански, Сливен, София без крайни квартали и прилежащи населени места, Ст. Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол;


    2.2. 1-3 работни дни след деня на потвърждение на поръчка* за крайни квартали и прилежащи населени места към градове в “Зона 0” и “Зона 1” и населени места от “Зона 2”: Айтос, Ардино, Балчик, Банско, Батановци, Белово, Белоградчик, Белослав, Берковица, Богомилово, Божурище, Ботевград, Брацигово, Бяла Слатина, Варна крайни квартали(кв. Галата; кв. Тополи; Аксаково; к.к Камчия; Пристанище, Варна – запад), Велинград, Девня, Велики Преслав, Войняговци, Гоце Делчев, Дебелец, Девня, Джебел, Доброславци, Долна Митрополия, Долни дьбник, Долни Пасарел, Драгоман, Дряново, Дунавци, Елин Пелин, Енина, Желява, Житен, Зл.пясъци, Каварна, Калофер, Камено, Карнобат, Кирково, Козлодуй, Костенец, Костинброд, Кочериново, Крумовград, Кубратово, Лозница, Локорско, Лом, Любимец, Мелник, Момчилград, Мрамор, Несебър, Нова Загора, Нови Пазар, Омуртаг, Павликени, Панагюрище, Пещера, Пирдоп, Плачковци, Подгумер, Попово, Правец, Първомай, Раднево, Радомир, Разлог, Самоков, Свиленград, СВищов, Своге, Септември, Симитли, Сливница, Слънчев бряг, Созопол, София крайни квартали и прилежащи населени места(Балша, Банкя, Бистрица, Божурище, Ботунец, Бухово, Владая, Волуяк, Герман, Горни Богоров, Долни Богоров, Железница, Иваняне, Казичане, Кокаляне, Кремиковци, Кривина, Кътина, Лозен, Мировяне, Мърчаево, Негован, Нови Искър, Панчарево, Плана, Световрачане, Сеславци), Сопот, Средец, Стамболийски, Съединение, Тервел, Труд, Трявна, Челопечене, Чепинци, Шипка, яз.Искър, Яна;


    2.3. За всички останали населени места неупоменати по-горе - 1-4 работни дни след деня на потвърждение на поръчка*.

на посочения от него адрес при условие, че адресът е посочен точно и е валиден, както и че поръчката е потвърдена от клиента преди 13.00 часа на същият ден. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована и съгласно ползвания транспорт за доставка. В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в срока за изпълнение на доставката, поръчката се счита за отказана и www.electron.bg се освобождава от задължението си да изпълни доставката. В такива случаи, когато клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка и допълнителните разходи по новата доставка.

*Ако сте клиент с една или повече доставени покупки, поръчката Ви ще бъде обработена директно за доставка с посочените в нея данни след един работен ден от нейното получаване. Ще получите обаждане за потвърждение само ако има промени в поръчания модел или, ако не е обявено [ТУК] промени в стандартният срок за доставка.

**Electron.bg си запазва правото да удължава срокът за обработка и доставка на поръчки при определени обстоятелства, като това се обявява [ТУК].

При доставка във фиксиран от клиента период от един час, но между 10.00 и 18.00 часа, той заплаща допълнително 9.99 лв.

При получаване на поръчаната стока, клиента проверява за транспортни дефекти пред неговият доставчик! При проблем се съставя двустранен протокол който се изпраща до Electron.bg за да бъде направена замяна!

ВАЖНО: дефекти по физическата цялост и невредимост на продуктите открити след приемане на заявката от доставчика без възражения, не се уважават!

II. Как да платите при on-line покупка от www.electron.bg?

| нагоре |

1. В брой при доставка:

Заплащането на дължимата цена на стоката, разходите по доставката ако има такава и др. такси ако има такива, става в брой при получаването й от клиента поръчал стоката или от трето лице от негово име, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока.
Важно: при заплащането в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Клиента получава фискален документ от СПИДИ АД като лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Клиента запазва фискалният документ, който замества касова бележка в доказатекство за извършеното плащане!

2. С банков превод:

Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента или от трето лице от негово име, става предварително по банков път, след издаване на фактура от ф-ма “ДД-М” ЕООД, служеща като основание за превода. Стоката се доставя след постъпване на превода по сметка на “ДД-М” ЕООД.

 3. Чрез on - line транзакция с кредитни и дебитни карти VISA, Visa Electron, MasterCard:

Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента или от трето лице от негово име, става предварително чрез on - line транзакция с лична кредитна или дебитна карта VISA, Visa Electron, MasterCard, следвайки стъпките и указанията в сайта. Изисква се регистрация в ePay.bg!
ВАЖНО! След извършане на плащането в сайта на ePay.bg, моля не затваряйте браузъра, а натиснете появяващият се бутон за връщане в сайта на търговеца (ELECTRON.BG), за да финализирате заявката.

 4. Чрез on - line транзакция с кредитна карта “ TRANSCARD ”:

Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента   или от трето лице от негово име, става предварително чрез on - line транзакция с лична кредитна карта “ TRANSCARD ”, следвайки стъпките и указанията в сайта.

5. Чрез on - line транзакция с дебитна карта “ БОРИКА”:

Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента или от трето лице от негово име, става предварително чрез on - line транзакция с лична дебитна карта “ БОРИКА”, следвайки стъпките и указанията в сайта.
ВАЖНО! След извършане на плащането в сайта на ePay.bg, моля не затваряйте браузъра, а натиснете появяващият се бутон за връщане в сайта на търговеца (ELECTRON.BG), за да финализирате заявката.

Във всички случаи клиентът получава официален счетоводен документ доказващ плащането му !

Ако трето лице се ангажира с приемането и потвърждаването на получаването на поръчаната стока от името на първоначалния клиент, направил поръчката, последният няма право да върне стоката или да прави възражения относно доставката.

III. Как да купите на кредит?

| нагоре |

Клиентът може да ползва над 10 различни схеми за покупки на стоки на кредит към TBI CREDIT - виж повече [ТУК].

За още информация: тел. 0700 300 25

IV. Как да направите рекламация на поръчана и доставена стока?

| нагоре |

Условията за гаранция и рекламация на стоки в България се урежда от действащият ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/, с който можете да се запознаете подробно от [ТУК] и от Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите с който можете да се запознаете от [ТУК].

Приложение № 7

към чл. 47, ал. 4 от Законът за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите:  

Информация относно упражняване правото на отказ от договора без Гаранция Или е ОК! Или го връщаш!

Стандартни указания за отказ:

I. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.

II. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

III. Срокът за отказ е 14 дни считано от дата:

а) при договорите за услуга датата, на която е сключен договорът.;

б) при договор за продажба датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките.;

в) при договор, съгласно който потребителят поръчва много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока.;

г) при договор, съгласно който се доставя стока, която се състои от множество партиди или части: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната партида или част.;

д) при договор за редовна доставка на стоки в продължение на определен период от време: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на първата стока“

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или електронна поща).

Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително.

За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

IV. Действие на отказа.

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната трансакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.

Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките на нас без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.

Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките, за които не е уговорено друго.

Когато транспортирането по връщане на продукт без Гаранция electron OK! в законоустановеният срок се осъществява от Electron.bg клиентът заплаща 5лв!

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

При договорите за предоставяне на услуги когато те не се предлагат за продажба, опаковани в ограничен обем или определено количество, ако сте поискали предоставянето на услугите или доставката да започне по време на срока за отказ, ще ни платите сумата, която е пропорционална на предоставеното до момента, в който сте ни уведомили, че упражнявате правото си на отказ от настоящия договор, спрямо общата сума по договора.

 

V. Как да се регистрирате?

| нагоре |

За да закупи стока от www.electron.bg клиента трябва да се регистрира като потребител. Това става от формата за регистрация достъпна от заглавната страница или в процеса на поръчка на стока. Клиента попълва като минимум задължителните полета – те дават необходимата информация за изпълнението на поръчката му. По желание се попълват и останалите, незадължителни полета. Клиентът може да се регистрира винаги, по свое желание.

Каквато и да била лична информация, предоставена във връзка с изискванията за Вашата регистрация ще бъде използвана в съответствие със законовите изисквания в страната и нейното предоставяне от Вас е напълно доброволно.

Препоръчваме на всички родители да дават указания на своите деца за безопасното и отговорно предоставяне и използване на личната им информация.

VI. Как да публикувате обяви в раздела “ВТОРА УПОТРЕБА”?

| нагоре |

В раздела “ВТОРА УПОТРЕБА” всеки потребител на сайта има възможността да публикува обява. Това е напълно безплатно. Публикуването става от формата за подаване на обява. Клиента попълва като минимум задължителните полета – те дават необходимата информация за изпълнението на обявата му. По желание се попълват и останалите, незадължителни полета. 

Потребителите на сайта нямат право да пускат граждански обяви от името на трети лица.

www.electron.bg  не поема никаква отговорност:

1. Породена от материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, опозоряващо, вулгарно, неприлично, скандално, подстрекаващо, порнографско или насаждащо верска нетърпимост или окуражаващо поведение нарушаващо законите в страната и обществения ред, както и при публикуване от клиент в сайта на неправомерно придобита или неразрешена за разпространение информация, неправомерно използване на чужда интелектуална собственост, картина, звук, образ и др.п., които накърняват чужди имуществени и/или неимуществени права.

2. За изложената информация или за последиците от използването на други уебсайтове, до които www.electron.bg  осигурява връзка.

3. За вреди причинени при използване на предоставените услуги.

VII. Как да ни задавате всевъзможни въпроси свързани с областта на електрониката?

| нагоре |

Всеки потребител на сайта може да участва в дискусии по различни теми в раздела “ФОРУМ”. В този раздел, както и на нашите имейли и телефони за контакти всеки може да задава всевъзможни въпроси свързани с областта на електрониката. Нашите специалисти ще направят всичко възможно за да отговорят пълно и изчерпателно и в най-кратки срокове.

Всеки потребител на www.electron.bg  може да даде своето мнение за всеки от продуктите представени в сайта. Това се изпълнява от бутона “МНЕНИЯ” в подробният изглед на всяка оферта.

www.electron.bg  не поема никаква отговорност за изложената по този начин информация по смисъла на VI.1, VI.2 и VI.3 .

VIII. Ограничения при ползване на www.electron.bg .

| нагоре |

Потребителите на сайта ползват свободно неговите ресурсите с изключение на тук описаните ограничения, а така също и други общовалидни ограничения.

1. Използването на каквото и да е от съдържанието на сайта, освен това което не е в разрез с тези ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ, без писмено разрешение на www.electron.bg  е изрично забранено.

2. Потребителите на сайта нямат право да разпространяват, променят (редактират), копират (освен за нетърговски, лични цели), предават, излагат, възпроизвеждат, репродуцират, публикуват, създават вторични материали, прехвърлят, продават или по какъвто и да е друг начин използват съдържание на сайта без изричното писмено разрешение на www.electron.bg .

3. На потребителите на сайта е забранено неговото използване за предаване на каквито и да е материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, оскърбително, опозоряващо, вулгарно, неприлично, скандално, порнографско или насаждащо верска нетърпимост или окуражаващо поведение нарушаващо законите в страната.

4. Потребителите нямат право да разпространяват чрез сайта чужд обект на авторско право или обекти на чужда интелектуална собственост, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени и/или неимуществени права и интереси на трети лица.

5. Потребителите нямат право да претоварват сайта с фиктивни заявки или друга информация.

6. Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия в т.ч. разпространяване на вируси и др.п., нарушаващи или увреждащи права и интереси на трети лица.

Навсякъде където се използва www.electron.bg  се има предвид запазената търговска марка и сайта, които са собственност на ф-ма “ДД-М” ЕООД.

Copyright © 2004-2017 ELECTRON.BG
БЪЛГАРСКИЯТ САЙТ ЗА МАРКОВА ТЕХНИКА

София, кв. Бояна, на ъгъла на ул. Панорамен път и ул. Чукар, тел. 0700 300 25

Sitemap | Google+ | Sitemap xml