Гаранция и рекламация

Условията за гаранция и рекламация на стоки в България се урежда от действащият ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/, с който можете да се запознаете подробно от [ТУК] и от Законът за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите с който можете да се запознаете от [ТУК].

Приложение № 7

към чл. 47, ал. 4 от Законът за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите:  

 

Информация относно упражняване правото на отказ от договора без Гаранцията electron OK!

14 дни право на връщане

В „Електрон.бг“ ООД можеш не само да купуваш лесно, но и да връщаш лесно продукти. Ако не си доволен от закупения от теб продукт, независимо от причината, можеш да го върнеш в срок от 14 дни от доставката му.

Начинът, по който да направиш това, зависи от теб, включително чрез куриер, лично, или по друг избран от теб начин.

Електрон.бг“ ООД ти предоставя възможност да връщаш продуктите като попълниш онлайн формуляра за връщане. Транспортните разходи за връщане са за твоя сметка. Съответно ако връщането се извършва чрез куриер, транспортните разходи сe заплащат на куриера при връщането от теб за твоя сметка.

Моля обърни внимание, че някои продукти не могат да бъдат върнати и информация за тях можеш да намериш по-долу. Поради тази причина, преди да върнеш един продукт, прочети подробно условията за връщане в тази страница. 


За повече информация можеш да се свържеш с нас по посочените по-долу начини:

ask@electron.bg или 070030025

 

Как мога да върна продуктите, предлагани от „Електрон.бг“ ООД?
Връщането на продукти чрез сайта electron.bg се осъществява в няколко стъпки:

1.    Попълни този формуляр за връщане и се увери, че продуктът, който желаеш да върнеш отговаря на условията за връщане и не е включен в групата на продуктите, които не подлежат на връщане (информация за тях е налична по-долу).


2
.    Избери една от опциите за връщане: възстановяване на заплатената сума  или издаване на ваучер за покупки на продукти предлагани от "Електрон.бг" ООД, който ще е на същата стойност, като върнатия от теб продукт (след приспадане на транспортните разходи по връщането му).


3.    
Ако твоята молба за връщане бъде одобрена, ще изпратим куриер при теб, който ще вземе продукта и ще го транспортира обратно при нас, като разходът за тази куриерска услуга (разходът по връщането) е за твоя сметка.

 

Ако избереш ваучер е необходимо да знаеш следната информация:
– Ваучерът може да бъде прехвърлян на друго лице и може да бъде използван заедно с други ваучери или промоции;
– Валидност: 24 месеца от датата на изпращането му
. Ако пълната стойност на ваучера не бъде изразходвана в този срок, неговата неизползвана стойност не подлежи на възстановяване;
– Ваучерът може да се използва за всеки продукт предлаган на electron.bg.

Можеш да върнеш продукти на Електрон.бг" ООД по всякакъв друг начин, какъвто е удобен за теб на адрес: България, област София, община Столична, гр. София 1463, район Триадица, бул. „Витоша“ №146, вх. Б, ет.3,  и като ни уведомиш на ask@electron.bg или на телефон 0700 300 25 за номера на товарителницата, с която е изпратен, кой е куриерът и данни за връзка.


В случай, че връщането не се извършва чрез изпратен от нас куриер, а по друг избран от теб начин, рискът от изгубване или повреждане на продукта по време на транспортирането му е поет изцяло от теб.


Препоръчително е пратката да съдържа и копие от фактурата, за да може по-лесно да се обработи процедурата.


След като пратката е получена успешно нашите оператори ще се свържат с теб, за да ги уведомиш за причината за връщане, както и за твоето по нататъшно желание.

 

Ако си избрал опцията връщане на платената сума за покупката и продуктът, който си върнал отговаря на условията за връщане, ще ти възстановим платената от теб сума на посочените от теб данни във формуляра за връщане. Ако си заплатил с карта онлайн ще ти възстановим съответната сума на същата карта. Ще преведем сумата в товоя акаунт или на картата до 14 календарни дни.

 

На какви условия трябва да отговаря продукта за да приемем неговото връщане?

Общи условия за връщане, които се прилагат за всички категории

Продуктите, закупени от „Електрон.бг“ ООД, могат да бъдат върнати в срок от 14 календарни дни от датата на която си получил пратката с продукта, независимо дали си физическо или юридическо лице. За да е валиден формулярът за връщане, той трябва да бъде попълнен не по-късно от 14 календарни дни от датата на която си получил пратката с продукта.


Ние приемаме връщане на продукта, само ако той е върнат в същото състояние, както при доставката. Няма да бъдат приемани обратно продукти, които са били поправяни от неупълномощено от нас лице или които са повредени от теб, такива с липсваща, увредена или нецялостна опаковка, със следи от износване или използване, с одрасквания, пукнатини, счупвания, огъвания, вдлъбнатини, разлепвания, със следи от удари (напр., но не само – механични/ електрически шокове).


Няма да се приемат и продукти, които не са придружени от всички аксесоари, с които са ти били доставени.


За да приемем връщане на продукта, задължително трябва да го върнеш в оригиналната му опаковка, придружена от непокътнатите етикети, оригиналната гаранция, в случай, че е била издадена от производител/дистрибутор и всички документи, с които е доставен продукта.


В случай, че доставеният от нас продукт е бил придружен от подарък, когато връщаш продукта,
задължително трябва да върнеш и подаръка.


В случай, че си закупил
няколко еднакви продукта и желаеш да върнеш два или повече от тях, само един от тези продукти може да бъде отварян. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани обратно.


Избери по-долу категорията, в която се включва продуктът, който желаеш да върнеш, за да видиш
и специфичните условия (в допълнение към общите условия, изложени по-горе), на които трябва да отговаря, за да може да бъде върнат.
Компютри: лаптопи, notebook, настолни компютри, монитори
–    Преди да върнеш продукта, увери се, че не е защитен с твои пароли и че всички твои профили са били изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера;

–    Не можеш да върнеш продукта, ако е с активиран OEM лиценз, или ако оперативните системи или други програми, с които е бил доставен продукта са деинсталирани.

 

Мобилни телефони, таблети и аксесоари

–          Преди да върнеш продукта, увери се, че не е защитен с твои пароли и, че всички твои профили са били изтрити, за да можем да възстановим продукта в ървоначалното му състояние от гледна точка на софтуера;

–          Не можеш да върнеш продукта, ако е с активиран OEM лиценз, или ако оперативните системи или други програми, или елементи от тях, с които е бил доставен продукта са деинсталирани;

–          Можеш да върнеш защитните фолиа за таблети и телефони само ако не са използвани.

 

Принтери, скенери, консумативи
–          Не могат да бъдат върнати принтери или мултифункционални устройства, чиито консумативи са били разпечатани;
–          Могат да бъдат върнати консумативи като батерии, касети за принтер, аксесоари и офис консумативи, само ако са запечатани;

 

Големи електроуреди: хладилна техника, съдомиални, готварски печки, микровълнови фурни, абсорбатори, перални машини:

–          Може да бъде върнат всеки продукт като хладилна техника, съдомиална, готварска печка, микровълнова фурна, абсорбатор, перална машина в срок от 14 календарни дни от дата на доставка;
–          Продуктът, който желаеш да върнеш трябва да бъде опакован
подходящо за транспортиране ( по същия начин, по който е бил доставен ). В случай, че е разопакован, можеш да го върнеш само, ако не е бил монтиран или използван и подходящо опакован с цел обезопасяване против удари.

 

Малки електроуреди за кухня, кафемашини, ютии и други

–          Можеш да върнеш продукт, само ако той е опакован. В случай, че е разопакован, можеш да го върнеш, ако не е използван.

 

Климатични системи и бойлери
–    Препоръчително е продуктът, който желаеш да върнеш да бъде опакован. В случай, че е разопакован, можеш да го върнеш само ако не е бил монтиран или използван.

Телевизори, Home cinema & audio, поставки и аксесоари, телескопи, фотоапарати и видео
–          Прилагат се всички горепосочени „Общи условия за връщане, които се прилагат за всички категории“
–          Преди да върнеш фотоапарат и видео камера, увери се, че всички снимки и записи са изтрити, за да могат да бъдат възстановени фабричните настройки
.

 

eBook четци и аксесоари
–          Преди да върнеш продукта, увери се, че не е защитен с твои пароли и, че всички твои профили са били изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера;
–          Не можеш да върнеш продукта, ако е с активиран OEM лиценз, или ако оперативните системи или други програми, с които е бил доставен продукта са деинсталирани;
–          Можеш да върнеш защитните фолиа за eBook само, ако не са използвани;

 

Плеъри, слушалки, тонколони
–          Няма да бъдат приети плеъри, върнати без всички аксесоари;

 

Безжични телефони

–          Преди да върнеш продукта, увери се, че не е защитен с твои пароли и, че всички твои профили са били изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера;
–          Нито един продукт не може да бъде върнат, ако операционните програми, с които е доставен
, са деинсталирани;

 

Конзоли

–          Преди да върнеш продукта, увери се, че не е защитен с твои пароли и, че всички твои профили са били изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера;

 

Software, PC Игри, игри за конзоли
–          Можеш да върнеш продуктите от тази категория само, ако са със същата  опаковка, с която са били получени и тя е неразпечатана;
–          Лицензи за software, доставен по електронен път
, не могат да бъдат върнати;

 


Офис консумативи
–          Можеш да върнеш продуктите от тази категория само, ако са опаковани и не са използвани;

 

 Санитарни системи
–    Можеш да връщаш мивки, смесители за вода и други аксесоари само ако са опаковани в оргиналната им опаковка;

 

 

Електрическо оборудване и инструменти
–    Продуктите могат да бъдат върнати, само ако са опаковани в оргиналната им опаковка.

 

Навигационни системи GPS

–     Преди да върнеш продукта, увери се, че не е защитен с твои пароли и, че всички твои профили са били изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера;
–    Не можеш да върнеш продукта, ако е с активиран OEM лиценз, или ако оперативните системи или други програми, с които е бил доставен продукта са деинсталирани;

 

Играчки, продукти за деца и бебета, продукти за бременни, уреди за лична хигиена (самобръсначки, епилатори, тримери, машини за подстригване, нокторезачки и други подобни)
–    Продуктите от тази категория могат да се върнат, само ако са със същата опаковка, с която са били получени и тя е неразпечатана;

 

Сървъри и аксесоари
–    Продуктите от тази категория могат да се върнат, само ако са опаковани в оргиналната им опаковка;

 

Продуктите от вида ,,Специална поръчка“ независимо от категорията
–    Продуктите от тази категория, доставени в следствие от направата на поръчка за индивидуално изработен или специално поръчан за теб продукт не могат да бъдат върнати;

 

Разопаковани продукти, независимо от категорията
–    Всеки продут от тази категория може да бъде върнат в зависимост от специфичните условия за връщане от категорията, в която се включва;

Продукти, закупени с ваучери
–    Всеки продукт от тази категория може да се връща съгласно условията за връщане, специфични за всяка категория поотделно;
–    Ако продуктът е бил изцяло закупен с ваучер, без да е било необходимо доплащането на разликата от негова страна, ще ти активираме отново ваучера и ще можеш да го използваш. В случай, че ваучерът е с изтекъл срок, няма да можеш да го използваш;

Ваучер
–    Ваучерите не могат да бъдат върнати;


Защита на личните данни.

     Съобразно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел или са станали достояние на electron.bg при ползване от него на Сайта, както и на поправка на тези Лични данни. Приемайки настоящите условия, Потребителите, които са попълнили регистрационната форма изрично се съгласяват предоставените от тях Лични данни да бъдат обработвани от Electron.bg по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги. Всички доброволно предоставени от Потребителя Лични данни и други Данни, които го идентифицират в процеса на ползване на Сайта се съхраняват, обработват и използват от electron.bg  за целите на поддръжка на определени функционалности на предлаганите услуги и за целите на рекламата на стоки и услуги предлагани в дружеството. Electron.bg изрично уведомява Потребителя, че с цел правилното функциониране на програма Коректен магазин на Pazaruvaj.com (arukereso.hu Kft. Адрес: 1074 Budapest, Rakoczi ut 70-72., Дан. номер: HU13282156, Рег. №: 01-09-727285) след направените тук покупки имейлът на клиента както и имената на закупените стоки ще бъдат предоставени на Pazaruvaj.com. Така предоставените данни ще послужат за събиране и публикуване на клиентски отзиви. Личните данни получени по този начин се обработват съгласно декларацията за конфиденциалност на Pazaruvaj.com. Electron.bg  си запазва правото да използва IP адресите и други данни на Потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.

Copyright © 2004-2017 ELECTRON.BG
БЪЛГАРСКИЯТ САЙТ ЗА МАРКОВА ТЕХНИКА

Бизнес-център България, София, бул. Витоша 146, Вх.Б, ет.3, тел. 0700 300 25

Sitemap | Google+ | Sitemap xml