Blueair Classic 200 филтър за газове и частици

Код: 332353

144.90 лв.


на 12 вноски по 13.55 лв.
electron-bg

Бърза поръчка!

Изпрати запитване за този продукт и ние ще се свържем с теб ;-)
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Описание

Филтър от текстил и активен въглен (Smokestop Filter) подходящ за модели Blueair 203, 205, 270E, 280I. Филтър „HEPASilent“ по патентована технология за частици. Филтър SMOKE STOP с усилено пречистване на дим и газове.
Технически характеристики

Тип: консуматив
Материал: текстил, активен въглен
Функции: пречиства прах цветен прашец, бактерии, вируси, алергени от домашни любимци, плесенни спори и други частици, SmokeStop премахва газообразни замърсители, такива като цигарен дим, въглероден оксид, етилен оксид, озон и ЛОС (летливи органични съединения), включително домакински бои и други химикали. от въздуха който дишаме.
Степен на филтриране: 0.1 микрона, 99,97 %
Система на филтриране: TRUE HEPA филтър, Smokestop
Цвят: черен
Тегло: 1.3
Други: за модели Blueair 203, 205, 270E, 280I
Размери 454x365x45 мм
Препоръчително време за подмяна: 6 месеца (4380 часа) при работа 24 часа в денонощие

 
1. Въздухът в затворено помещение и здравето.
 
Въздухът е един от основните фактори за всички живи същества в природата. Статистически човек за 24 часа вдишва около 20 000 пъти или от 13 до 15 килограма въздух дневно. Това е 10 пъти повече от теглото на храната и три пъти повече от теглото на водата, които се приемат на денонощие. Качеството на вдишвания въздух е тясно свързано със стандарта на живот и здравето на всеки отделен човек. В модерния свят, повече от 90 % от времето Ви протича в затворено помещение. У дома, в офиса или в обществените сгради въздухът е 5-10 пъти по-лош от въздуха на открито. Бактерии, полени, прах, акари, никотин, амоняк, формалдехиди, отровни и вредни газове които се отделят от конструктивните и декорационни материали влиаят на самочувствието, работоспособността и здравето. Симптоми на преждевременно стареене, безсъние и амнезия са все по-често срещани. Увеличават се и случаите на астма, сърдечно съдови и белодробни заболявания. Световната здравна организация сочи замърсеният въздух в затворено помешщение, като основен вредител на човешкото здраве при съвременния начин на живот. Не случайно Европейският Съюз прие директиви за намаляване на отделяните вредни газове в атмосферата и подобряване на качеството на въздуха на работното място.
 
2. Отрицателни йони.

Отрицателните йони се генерират, когато на водната молекула се   въздейства със светлинна, механична или електрическа енергия. Ние се чувстваме по-приятно и спокойно, когато сме в близост до водопади, в планината или на морския бряг. Това е така защото на тези места във въздуха има висока концентрация на отрицателни кислородни йони. Те често се наричат въздушни витамини и спомагат за подобряването на качеството на въздуха като елиминират дразнещото действие на вредните газове излъчвани от домащните предмети, като формалдехиди, бензини и амоняк. Отрицателните кислородни йони също така ефективно подтискат растежа на плесените и микроорганизмите.
 
 
3. ”HEPA” и “True HEPA” филтри.

Въздушните прахови филтри са изработени от порести материали, които задържат и акумулират микрочастиците реещи се във въздуха. С означението “HEPA” и “True HEPA”се маркират високоефективни прахови филтри които абсорбират до 99,5% и съответно 99.9% от частиците. Освен че премахват полените и частиците отделяни от домашните любимци , които са причинител на така “модерните” напоследък алергии, “HEPA” филтрите отнемат жизненоважната среда на микроорганизмите и плесените, подтискайки тяхното развитие.
 
 
4. Активни филтри.

Активният въглен е силно порьозен въглен, добит от дървени въглища, при чиято обработка са отстранени въглеводородите и е увеличена способността за адсорбция. Адсорбиращите свойства на въглерода са предпоставка активният въглен да се използва при пречистването на въздуха. Въздушните филтри съдържащи активен въглен освен, че премахват неприятните миризми неутрализират и отровните газове. Не случайно войсковите противогази се изработват от него и предпазват от смъртоностното действие на бойните отровни вещества. Въздухопречиствателите с елемент от активен въглен са най-ефективния начин за пречистването на въздуха в помещения за пушачи.

Допълнителна информация

Тегло2.00 кг
Производител

Гаранция

0

Отзиви

Все още няма отзиви.


Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.